Kohti elämän hallintaa

ratkaisukeskeisen lyhytterapian avulla


Hei sinä, arvokas ihminen...

Kuvaako jokin näistä tämänhetkistä tilannettasi?

Sinusta tuntuu, ettet ole oman elämäsi ohjaksissa vaan sen vietävissä – sinulla on lisäksi ehkä riippuvuuksia tai muita elämänhallinnan ongelmia. Et tunne oloasi onnelliseksi tällä hetkellä.

Normaalin arjen pyörittäminen tuntuu haasteelliselta, eikä sinulla riitä energiaa haasteiden ratkaisemiseksi.

Tunnet voimattomuuden tunteita elämän haasteiden edessä, etkä usko, että tilanne ratkeaa tai pystyisit itse ratkaisemaan sitä.

Elämässäsi on tapahtunut muutos ja sinusta tuntuu, että suunnan löytäminen tuntuu vaikealta tai ahdistavalta.

Ennen kaikkea, haluaisit muutoksen tämänhetkiseen tilanteeseen ja löytää siihen ratkaisuja. Tuntea olosi kevyemmäksi, onnellisemmaksi.Olet tervettullut vastaanotolleni omana itsenäsi; suruinesi, iloinesi, toiveinesi. Ei ole olemassa liian pientä haastetta, johon hakea apua, kun sitä tarvitset.  Uskon, että voit luoda elämästäsi juuri sellaisen, kun haluat. Sillä ei edes ole väliä, uskotko sinä – aluksi riittää että minä uskon.


Ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii sinulle, joka haluat...

  • muutosta nykyiseen tilanteeseen ja löytää siihen sinulle sopivia ratkaisuja ja uusia näkökulmia
  • oppia ratkaisemaan ja kohtaamaan rakentavasti elämän haasteet – nyt ja tulevaisuudessa
  • haluat keskustella ja saada tukea tilanteeseesi ammattilaiselta, joka luo turvallisen ja luotettavan tilan muutosta varten
  • haluat löytää vahvuutesi ja oppia käyttämään niitä niin, että pystyt tulevaisuudessakin kohtaamaan hankalia asioita elämässä ja selvitä niistä
  • vahvistaa itsetuntemustasi kirkastamalla omat arvot, vahvuudet, voimavarat ja toiveet


Ratkaisukeskeinen lyhytterapia...

On tulevaisuuteen suuntaavaa

Menneisyyden sijaan painopiste on tulevaisuudessa. Kartoitamme kyllä esim. aikaisempia haasteitasi, niistä oppimiasi asioita ja käyttämiäsi selviytymiskeinoja, mutta pääpaino on kuitenkin keinojen löytämisessä. 

Keskittyy ratkaisujen löytämiseen

Keskitymme tapaamisissa siihen, mitä ongelmasi aiheuttaa tällä hetkellä elämässäsi ja mitä sille olisi tehtävissä. Ratkaisut rakennetaan sinun toiveisiin ja voimavaroihin perustuen, minä terapeuttina luotsaan prosessia ja luon turvallisen tilan keskustelulle.

Lisää itsetuntemusta & itsemyötätuntoa

Käsittelemme terapiassa mm. sinun arvojasi, vahvuuksiasi, voimavarojasi ja toiveitasi, joita hyödynnetään haasteiden ratkomisessa. Näiden kirkastaminen on jo itsessään monesti voimaannuttavaa. 

Antaa työkaluja selättää tulevaisuuden haasteet

Kun olet kerran käynyt läpi lyhytterapiaprosessin, pystyt hyödyntämään oppimaasi myös tulevissa elämän haasteellisissa hetkissä.

Ei ole kestoltaan ennalta määrätty

Lyhytterapian kesto määrittyy sinun tarpeiden mukaisesti. Joku voi saada jo ensimmäisellä kerralla oivalluksen ja avun. Yleensä kerrat ovat 3-7 kertaa, mutta käyntejä voi olla enemmänkin. Arvioimme käyntien jatkuvuuden joka kerralla erikseen.

Ei vaadi lähetettä

Pääset avun piiriin heti, kun sitä tarvitset. Lyhytterapian aloittaminen ei vaadi lääkärin lähetettä kuten esimerkiksi psykoterapia.

Hei, olen Teija & tällainen olen terapauttina.

Olen erikoissairaanhoitaja, työsuojelukonsultti, ratkaisukeskeinen sovittelija & ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti.

Ajattelen, että elämä on ihme ja lahja. Koen vahvasti, että jokaisen elämä on yhtä tärkeä ja arvokas jonka eteen kannattaa nähdä vaivaa ja satsata. 

Uskon, että jokainen ihminen pystyy ihmetekoihin, kun tarvittaessa joku on hieman avittamassa, jos omat voimat eivät riitä. Ei ole heikkoutta, vaan vahvuutta etsiä apua, kun sitä tarvitsee. Uskon myös, että meillä jokaisella on valta, mutta myös vastuu omista elämistämme!

Luon terapeuttina sinulle turvallisen tilan tulla nähdyksi ja kuulluksi sekä tilanteen läpikäymiselle ja ratkaisujen löytämiselle. Asiakkaani ovat kuvanneet minua "hyväksyväksi peiliksi". En tuomitse tai arvostele, vaan ohjaan prosessia lempeästi ratkaisukeskeisen lyhytterapian työkalujen sekä prosessien avulla.

Joskus apu voi löytyä jo ensimmäisellä tapaamiskerralla, kun saat uusia näkökulmia tilanteeseesi. Luethan alta aikaisempien asiakkaideni palautteita, jossa he kertovat kokemuksistansa omin sanoin.

Olet lämpimästi tervettullut vastaanotolleni Helsinkiin tai etäyhteydellä.

Asiakkaani kauniita sanoja

 Koulukiusaamiset ym. ovat vaikuttaneet paljon minäkäsitykseen ja vaikuttavat edelleen mutta Teija on osannut vaikuttaa siihen miten näen itseni. Aluksi olin monella tavalla ahdistunut, työtön ja omanarvontunne nollassa. Itse asiassa mielessä siinsi eläkepaperit kun ei kerta mikään onnistu enkä kelpaa mihinkään. Vielä tätäkin ikävämpiä ajatuksia ollut aika ajoin. Parempi käsitys omista vahvuuksista ja omasta itsestäni on mahdollistanut sen, että vihdoin ja viimein löysin minua aidosti kiinnostavan alan jota kohti vääjäämättä kuljen. Teija on jo nyt muuttanut elämääni paljon.

 Teija osaa suhtautua neutraalisti tunnekuohujen aikaisiin ulosanteihin, myötämielisesti ikäviin kokemuksiin ja pelkoihin sekä iloitsee mukana onnistumisista ja ilon aiheista. Teijan kanssa on helppo olla oma itsensä. En vielä ole osannut hävetä vaikka ollaan puhuttu aroistakin aiheista. Teija vaikuttaa aidosti kiinnostuneelta ja sympaattiselta henkilöltä. Teija on lämminhenkinen ja aito(ihana) ihminen. Teijalla on taito saada minut näkemään elämän positiivisia puolia. Nytkin meni pitkä tovi, että paasasin kumppanistani kaikkea negatiivista Teijalle. Keskustelun jälkeen tunnen, että olen oikeasti onnellinen kun minulla on niin ihana kumppani. Negatiivisten ajatusten kehä vain välillä ottaa vallan ja silloin on niin vaikea nähdä toisessa tai itsessään mitään hyvää. Teijalla on taito katkaista tämä kierre, lempeästi ja ystävällisesti, ohjaten.

- Mies 34v. -


Teija loi rauhallisen ja positiivisen tunnelman ja sai ajatukset kääntymään tulevaan ja siihen, miten vanhoista voi ottaa opiksi ja kääntää ne voitoksi. Teimme muutaman harjoituksen, joissa kävimme yhdessä läpi ominaisuuksia, jollaiseksi itse itseni koin tai joku muu oli sanonut olevani tietynlainen. Näistä Teijan avustuksella etsittiin niitä ominaisuuksia, jotka kannattaa pitää ja jotka vahvistavat positiivista omakuvaa ja ajattelutapaa. Kävimme myös keskusteluja, ja yhdessä oli myös tyttäreni mukana, jotta saatiin läheisen näkökulma tilanteestani. Nämä palaverit avasivat paljon omaa ajatusmaailmaani itsestäni, ja helpottivat nimenomaan nimensä mukaisesti ratkaisujen etsimistä olleisiin ongelmiin. Palaverien jälkeen olo oli positiivisella tavalla väsynyt ja samalla helpottunut ja valoisa.

Teijan lähestymistapa on positiivinen, rauhoittava ja samalla läheinen, mutta tilaa-antava. Hänellä on hyvä ote saada asiakas puhumaan, pohtimaan ja etsimään ratkaisuja omaan tilanteeseen sopivin kysymyksin. Tunnelma oli hyvinkin levollinen ja miellyttävä. Pitkän kokemuksensa sovittelijana ansiosta myös tukea tuli ymmärtämiseen, miten asioista pääsee eteen päin. Hän ei suhtautunut mihinkään ongelmaan vähättelevästi, vaan rakentavasti ja rohkaisevasti. Mielelläni suosittelen Teijaa terapeutiksi ja tueksi etsimään ratkaisuja. Kiitos Teija, elämä on taas valoisampi!

- Nainen 50v. -

LYHYTTERAPIAN KULKU

1

Ota yhteyttä

Kun tunnistat tarpeen lyhytterapialle, otathan minuun yhteyttä. Voit varata tutustumispuhelun tai täyttää yhteydenottolomakkeen. Voit myös varata suoraan ajan vastaanotolleni. Pääset tästä ajanvaraukseen.

2

Käymme tilanteesi läpi

Otan sinuun yhteyttä ja käymme yhdessä läpi tilanteesi. Päätämme myös lyhytterapian aloittamisaikataulusta ja sijainnista (Helsinki tai etänä).

3

Aloitamme terapian

Tapaamme säännöllisesti tarpeidesi ja tilanteesi mukaisesti. Jollekulle apu voi löytyä jo kertatapaamisen jälkeen – keskimääräisesti kerrat vaihtelevat 3-7 välillä. Arvioimme käyntien jatkuvuuden joka kerralla erikseen.


Vastaanotan tällä hetkellä Helsingissä Apollonkadulla sekä etäyhteydellä.

Hinnasto

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia 60 min

80€ (sis. alv 24%)

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia 90 min

120€ (sis. alv 24%)


Et tarvitse lääkärin lähetettä tullaksesi ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan. Riittää, että otat minuun yhteyttä tai varaat suoraan vastaanottoajan. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ei ole Kela-korvauksen alainen palvelu.

Mikäli haluat vielä varmistaa, että olen sinulle sopiva terapeutti, voit varata veloituksettoman tutustumispuhelun alta. On ilo tutustua sinuun!


Usein kysyttyjä kysymyksiä

Heräsikö sinulla kysymyksiä lyhytterapiaan liittyen? Olen vastannut alle usein kysyttyihin kysymyksiin avuksesi pohdinnoillesi. Mikäli et löytänyt vastausta, otathan minuun yhteyttä tai varaa veloitukseton tutustumispuhelu.


Saanko palvelusta Kela-korvausta? 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ei kuulu Kela-korvauksen piiriin. Toisaalta ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan pääsee nopeasti ja ilman lähetettä. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ei ole myöskään velvoita pitämään yllä potilastietojärjestelmää asiakkaistaan.


Olen saanut B-lausunnon psykiatrilta, mutta en ole löytänyt vielä sopivaa psykoterapeuttia. Voinko tulla asiakkaaksi?

Ilman muuta voit tulla asiakkaakseni. Minulla on ollut ennenkin asiakkaina henkilöitä, jotka eivät ole onnistuneet löytämään psykoterapeuttia ja ovat tulleet minulle ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan. He ovat olleet asiakkaanani ja todenneet että eivät ole kokeneet enää tarvetta jatkaa psykoterapeutin etsintää. 


Minkälaisille tapauksille ratkaisukeskeinen lyhytterapia soveltuu?

Mielestäni ei voi oikein rajata, mikä ei soveltuisi ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan. Koen, että jos terapeutin ja asiakkaan välinen terapiasuhde on hyvä ja toimiva, mitä asioita vain voidaan käsitellä ja asiakas saa apua elämäänsä. Ei ole niin pientä tai suurta, pelottavaa tai hämmentävää, etteikö asiasta voida puhua. Joskus asiat ottavat enemmän aikaa, jotkut selkiävät helpommin ja nopeastikin.


Voiko ratkaisukeskeinen lyhytterapia kestää myös pidempään? 

Kyllä voi. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on aina yksilöllistä. Kerrat vaihtelevat kovasti; joku voi saada jo ensimmäisellä kerralla oivalluksen ja avun. Yleensä kerrat ovat 3-7 kertaa. Joskus joku voi haluta käyntejä enemmän. Terapian jatkumisen tarvetta arvioidaan yhdessä asiakkaan kanssa joka kerta esim. asteikkokysymyksellä.


Voinko maksaa palvelun tarvittaessa myös erissä?

Kyllä voit. Voimme sopia asiasta erikseen.


Oletko valmis aloittamaan matkan kohti elämän hallintaa?

Voita varata ajan vastaaonotolleni suoraan alta. Haluaisitko varmistaa yhteensopivuutemme? Ota minuun siinä tapauksessa yhteyttä varaamalla tutustumispuhelu tai täyttämällä yhteydenottolomake, niin käydään tilanteesi läpi.